לעומת מתיחת בטן אשר מטפלת בעור רפוי ומדולדל באיזור הבטן, הריי שניתוח שאיבת שומן נועד לסייע להעלים כיסי שומן מאיזורים שונים בגופינו. באם לא ניתן להעלים את תאי השומן באמצעות דיאטות שגרתיות ותרגילי ספורט, יכול המטופל לבקש לעבור ניתוח שאיבת שומן, אשר יעזור לו 'להיפטר' מהשומניים העקשניים אשר מתרכזים לעיתים באיזורים בעייתיים.
בין האיזורים הבעייתים בהם מתרכז שומן אשר קשה לרוב להילחם בו, נמנים איזור המותניים, איזור הירכיים, איזור הישבן ועוד. טרם ביצוע הליך של שאיבת שומן יומלץ למנותח להתנזר מעישון ולעבור סדרת בדיקות מקיפות. ניתוח שאיבת שומן מבוצע בבית החולים, לרוב תוך הרדמה מלאה. בנוסף משתמש המנתח בנוזלים הכוללים משככי חומרים, אשר מוחדרים מתחת לעור המטופל, וכמו כן בחומרים אשר תפקידם למנוע דימום במקום.
מדובר בהליך פשוט במהלכו המנתח מחדיר צינוריות קטנות אשר דרכן הוא מבצע שאיבת שומן מהאיזורים המבוקשים. בכל ניתוח שאיבת שומן ניתן לשאוב בממוצע עד חמש ליטר של שומן.
כיום קיימת שיטה נוספת לשאיבת שומן אשר מיועדת בעיקר לנפחי שומן גדולים, ואשר במהלכה יחדיר המנתח באמצעות הצינורית גם מכשיר על קולי קטן. המכשיר העל קולי יוחדר ויגיע אל איזורי השומן, ויפרק אותם באמצעות גלי על קול. יש לציין כי באיזורים בהם סובלת שכבת השומן גם מצלוליטיס, עשוי להיווצר גם לאחר הניתוח ריכוז שומן עודף, ולכן יש להיוועץ ולתאם ציפיות מול המנתח, גם בנושא זה, טרם הטיפול.
עם תום שאיבת השומן, המטופל יולבש בחגורת מחוך אלסטית אשר הוכנה מבעוד מועד, ואשר תולבש על האיזור בו בוצעה שאיבת השומן. לאחר הניתוח יישאר המנותח להשגחה בת יום בבית החולים. הכאבים אשר חשים לאחר ניתוחצ שאיבת שומן, מזכירים את הכאב של 'סימנים כחולים' ממכה, והם יופיעו בימים הראשונים, בעיקר בעת ביצוע תנועות מסויימות כמו מעבר מישיבה לשכיבה, או ההיפך.
הסיכונים אשר גלומים בניתוח שאיבת שומן הם בעיקר סכנה של דימומים או קרישי דם, לאחר הניתוח, כיום נחשב ניתוח שאיבת שומן למסוכן פחות, באופן משמעותי, וזאת עקב טכניקות רפואיות חדישות.
מאמר זה נכתב בידי מלי והוא סוקר ניתוחים פלסטיים והליכים קוסמטיים לשיפור ההופעה